Brazi de Craciun
Ingrediente :
• 3 oua
• praf de sare
• 75 g zahăr
• 100 g migdale macinate
• 25 g făină
• 25 g amidon
Pentru decor:
• 100 g ciocolată albă
• 100 de grame fistic
• zahăr pudră pentru zăpadă
Pentru vârfurile înzăpezite:
• 3 linguri. l. zahăr praf
• 1 linguriţă. suc de lămâie
Pregătire
Pentru a coace aveti nevoie de hartie de copt. Pe hârtie, desenati un cerc cu diametrul de 20 cm, taiati de-a lungul razei de la centru.
Pahare de laborator, de sticlă.
Albusurile sunt separate de gălbenuşuri, se bat cu un praf de sare până se intaresc, se amesteca treptat zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile.
Migdalele se amesteca cu făină şi amidon. Apoi se rastoarna uşor compozitia de faina in masa de ou.
Se umple sacul de patiserie din hartie cu aluat in asa fel sa nu ramana goluri.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 15-20 minute.
Scoateţi din cuptor şi lasati să se răcească.
Topiţi ciocolata albă într-o baie de apă.
Presaratii un strat strat subţire cu ciocolată şi fisticul tocat peste forme.
Punctele roşii sunt facute din mărgele de gem sau marmelada utilizând o seringă convenţională medicala fără ac.
Din zaharul pudra amestecat cu suc de lamaie rezulta glazura.
Pomii de Crăciun se presara cu zahar pudra de top.
Aveţi posibilitatea să ii păstrati pentru aproximativ o săptămână în frigider într-un recipient bine sigilat.
File de carne de vită Wellington
Sos Madeira
(Bucătăria franceză)
Ingrediente pentru 6-8 persoane :
- 1200 g file de vită într-o singură bucată (de preferat muschi)
- 200 g ciuperci,
- 150 g de ficat de gâscă,dat printr-o maşină de tocat carne,
- 600 g aluat de patiserie
- 1 galbenus de ou
- Unt şi ulei pentru prăjit,
- Sare
- Piper negru
- 250 ml sos de vin Madeira pentru stropire (vezi reteta următoarele), 250 ml la dosar separat.
Pregătire
File de vită se taie în 2 bucăţi, se desparte fileul in doua. Ficatul crud de gâscă se da prin masina si se pune peste prima parte de file, apoi se acoperă cu a doua parte a fileului. Se infăşoara cu un fir de bumbac gros.
Untul şi uleiul se pun în părţi egale în tigaie. Când se infierbanta, se prăjeşte fiecare parte a fileului la foc mic timp de 10 minute, se scoate din tigaie, se răceste si se scoate firul.
Se intinde foaia de aluat, se pun fileurile acoperite cu ciuperci taiate feliute, apoi se invelesc cu aluat.
Gălbenuşul de ou se bate cu puţină apă şi se unge partea de sus a aluatului.Se pot face si modele.
Se introduce tava cu fileurile la cuptor si se scoate tava, cand sunt rumenite.
Înainte de servire se taie în felii, se aranjeaza pe farfurii, se toarnă peste ele sos Madeira (vezi reteta următoarele). De asemenea, se pun 250 ml sos separat intrun bol.
Madeira Sauce
Ingrediente :
- Un litru de supa
- 2 linguri unt,
- 1 canita faina,
- O lingurita de otet
- Bulion
- 1 morcov mic
- 1 ceapa mare
- 1 căţel de usturoi
- 2-3 crengute patrunjel, tarhon, busuioc,
- O jumătate de linguriţă de sare
- Piper negru,
- 6 linguri de ulei
- Vin Madeira
Pregătire
Ceapa şi morcovii se taie în bucăţi mici, se pun intro tigaie cu ulei incins si se prajesc la foc mic până cand ceapa devine aurie, se adauga faina si usor se prajeste pana se rumeneste, se adauga patrunjel tocat, tarhon, busuioc, cateii de usturoi, sare, câteva de piper negru , oţet, bulion, 3 linguri de vin Madeira. Se fierbe acoperit timp de 10 minute.
Inainte de servire, adăugaţi inca 3 linguri de vin Madeira şi amestecati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu