photo eb1b08bb.png

18 dec. 2010

Cateva sugestii pentru masa de Craciun





 
 









Brazi de Craciun


Ingrediente :

• 3 oua 
• praf de sare 
• 75 g zahăr 
• 100 g migdale macinate 
• 25 g făină 
• 25 g amidon 
Pentru decor: 
• 100 g ciocolată albă 
• 100 de grame fistic 
• zahăr pudră pentru  zăpadă 
Pentru vârfurile înzăpezite: 
• 3 linguri. l. zahăr praf
• 1 linguriţă. suc de lămâie
        
Pregătire

Pentru a coace  aveti nevoie de hartie de copt. Pe hârtie, desenati un cerc cu diametrul de 20 cm,  taiati de-a lungul razei de la centru. 
Pahare de laborator, de sticlă.

Albusurile sunt separate de gălbenuşuri, se bat cu un praf de sare până se intaresc, se amesteca treptat  zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile.  
Migdalele se amesteca cu făină şi amidon. Apoi se rastoarna uşor compozitia de faina in masa de ou.
Se umple  sacul de patiserie din hartie cu aluat in asa fel sa nu ramana goluri.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 15-20 minute. 
Scoateţi din cuptor şi  lasati să se răcească.
Topiţi ciocolata albă într-o baie de apă.
Presaratii  un strat strat subţire cu ciocolată şi  fisticul tocat peste forme.
Punctele roşii sunt facute din  mărgele de gem sau marmelada  utilizând o seringă convenţională medicala fără ac.
Din zaharul pudra amestecat cu suc de lamaie rezulta glazura. 
Pomii de Crăciun se presara cu zahar pudra de top.  
Aveţi posibilitatea să ii păstrati pentru aproximativ o săptămână în frigider într-un recipient bine sigilat. 




File de carne de vită Wellington 
Sos Madeira 
(Bucătăria franceză)








Ingrediente pentru 6-8 persoane :
- 1200 g file de vită într-o singură bucată (de preferat muschi) 
- 200 g ciuperci, 
- 150 g de ficat de gâscă,dat printr-o maşină de tocat carne, 
- 600 g aluat de patiserie 
- 1 galbenus de ou 
- Unt şi ulei  pentru prăjit, 
- Sare 
- Piper negru 
- 250 ml sos de vin Madeira pentru stropire (vezi reteta următoarele), 250 ml la dosar separat.

Pregătire

File de vită se taie în 2 bucăţi,  se desparte  fileul in doua. Ficatul crud de gâscă se da prin masina si se pune peste prima parte de file, apoi se acoperă cu a doua parte a fileului. Se infăşoara cu un fir de bumbac gros.
Untul şi uleiul se pun în părţi egale  în tigaie. Când se infierbanta, se prăjeşte fiecare parte a fileului la foc mic timp de 10 minute, se scoate din tigaie, se răceste si se scoate firul. 
Se intinde foaia de aluat, se pun fileurile acoperite cu ciuperci taiate feliute, apoi se invelesc cu aluat.
Gălbenuşul de ou se bate cu puţină apă şi se unge partea de sus a aluatului.Se pot face si modele. 
Se introduce tava cu fileurile la cuptor si se scoate tava, cand sunt rumenite.
Înainte de servire se taie în felii, se aranjeaza pe farfurii, se toarnă peste ele sos Madeira (vezi reteta următoarele). De asemenea, se pun 250 ml sos separat intrun bol. 



Madeira Sauce

Ingrediente :
- Un litru de supa 
- 2 linguri unt,
- 1 canita faina,
- O lingurita de otet 
-  Bulion
- 1 morcov mic 
- 1 ceapa mare 
- 1 căţel de usturoi 
- 2-3 crengute patrunjel, tarhon, busuioc, 
- O jumătate de linguriţă de sare 
- Piper negru, 
- 6 linguri de ulei 
- Vin Madeira
        
Pregătire
Ceapa şi morcovii se taie în bucăţi mici, se pun intro tigaie cu ulei incins si se prajesc la foc mic până cand ceapa devine aurie,  se adauga faina si usor se prajeste pana se rumeneste, se adauga patrunjel tocat, tarhon, busuioc, cateii de usturoi, sare, câteva de piper negru , oţet, bulion,  3  linguri de vin Madeira. Se fierbe acoperit timp de 10 minute. 
Inainte de servire, adăugaţi inca 3 linguri de vin Madeira şi amestecati. 

Неповторимость центра стола.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!