The first issue of Time (March 3, 1923), featuring Speaker Joseph G. Cannon
Time, al cărui nume se scrie de fapt cu majuscule TIME, este o revistă săptămânală americană, similară în subiectele abordate şi stil cu Newsweek şi U.S. News & World Report. Time este publicată simultan în Canada, având o secţiune de reclamă total diferită de cea din Statele Unite ale Americii.Time a fost fondată în 1923 de Briton Hadden şi Henry Luce.
Revista a fost publicată prima oară la data de 3 martie 1923 şi este deţinută de gigantul media Time Warner.
Există o ediţie europeană, cunoscută anterior sub numele de Time Atlantic, care este publicată la Londra. Time Europe acoperă subiecte referitoare la Orientul Mijlociu,Africa şi, începând cu 2003, America Latină. Există, de aemenea, o ediţie dedicată Asiei, Time Asia, cu sediul în Hong Kong. Varianta Oceaniei, publicată la Sydney,acoperă Australia, Nouă Zeelandă şi toate Insulele Pacificului.
În anumite campanii de reclamă, revista a sugerat că literele TIME sunt un acronim (mai exact, un backronym) pentru "The Internaţional Magazine of Events," în română,Revista internaţională a evenimentelor.
Richard Stengel este editor şef al revistei Time; Priscilla Painton, Adi Ignatius şi Michael Elliott sunt actualii editori şefi adjuncţi.
Ea este celebră şi pentru ediţia specială anuală denumită „Person of the year” (la început, „Man of the Year”). În anul 1938, revista Time a pus pe coperta sa „Omul anului”: Adolf Hitler…
Time a încercat să-şi mai repare „păcatele”, publicând pe coperta revistei portrete/imagini „tăiate” cu un X, considerându-i pe cei puşi astfel la zidul infamiei veritabiliduşmani ai Americii. Primul număr al revistei de acest fel a apărut pe 7 mai 1945, la cinci zile după ce Hitler a fost găsit mort şi înainte cu o zi de predareanecondiţionată a Germaniei. Pe coperta apărea portretul lui Hitler, tăiat cu un X roşu. Tot în 1945, pe 20 august, apărea cel de-al doilea număr al revistei care avea pecoperta sa un X. Acest număr a apărut după exploziile nucleare de la Hiroshima (5 august) şi Nagasaki (9 august), iar pe coperta apărea, de această dată, steagul Japoniei tăiat de un X negru. 60 de ani mai târziu, cei de la Time au pus din nou X-ul roşu pe coperta revistei. Se întâmpla pe 21 aprilie 2003, atunci când coaliţia Statelor Unite a preluat controlul în Baghdad. Pe coperta apărea portretul lui Saddam Hussein, tăiat de un X roşu. Cel de-al patrulea X a apărut pe coperta revistei pe 13 iunie 2006,odată cu moartea unui alt membru important al Al-Qaeda, Abu Musab al-Zarqawi si apoi Osama bin Laden.
Din România, pe lângă Nadia Comăneci, încă patru români au apărut de-a lungul timpului pe coperta prestigioasei reviste americane: regele Mihai, pe 1 august 1927; regele Carol al II-lea, pe 13 noiembrie 1939; Ana Pauker, pe 20 septembrie 1948; Nicolae Ceauşescu, pe 18 martie 1966. Erorile sunt uşor de detectat.
Regele Mihai 1927
Regele Carol nov 1939
Ana Pauker Sep. 20, 1948
18.03.1966
Nadia Comaneci | Aug. 2, 1976
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu