8 mai 2011

Enrique Iglesias Colaje Selectii melodii

1975
Nasterea lui Enrique Iglesias


Selectii
  
ENRIQUE IGLESIAS - Colaj 1
  
ENRIQUE IGLESIAS - Colaj 2
  
ENRIQUE IGLESIAS   - Colaj 3
  

Enrique Iglesias (n. Enrique Miguel Iglesias Preysler pe 8 mai 1975 în Madrid, Spania) este un cântăreţ, cantautor, manechin, actor, muzician şi producător muzical de origine spaniolă.
Fiind fiul renumitului cântăreţ de muzică latino Julio Iglesias şi al jurnalistei de origine filipineză Isabel Preysler, Enrique a debutat odată cu apariţia albumului care îi poartă numele, lansat în anul 1995. Discul s-a bucurat de succes în Europa latină, fiind comercializat în peste şase milioane de exemplare. Până în anul 2000, Enrique a mai lansat două albume în limba spaniolă: Vivir (1997) şi Cosas del Amor, dar şi unul în limba engleză, intitulat Enrique. Cele trei materiale discografice au primit peste unsprezece discuri de platină şi au fost comercializate în şaptesprezece milioane de exemplare.
În ultimul deceniu, Enrique Iglesias a mai lansat patru albume de studio, trei dintre ele fiind în limba engleză. Cântece precum „Bailamos”, „Hero”, „Be with You” sau „Do You Know? (The Ping Pong Song)” au câştigat cele mai înalte poziţii ale clasamentelor de specialitate, Iglesias fiind unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi contemporani.
Recent, în anul 2008, Enrique Iglesias a lansat două albume de compilaţie, ce conţin cele mai cunoscute cântece ale sale, unul în limba engleză — Greatest Hits şi unul în spaniolă — Enrique Iglesias: 95/08 Éxitos. Cele două discuri au fost primite bine atât de public cât şi de critici,  înregistrând vânzări cumulate de peste un milioan de exemplare.
Răsplata prestaţiei muzicale de calitate a lui Enrique Iglesias este reprezentată de cele şase premii Billboard câştigate în anul 2009, dar şi de cele peste şaizeci de milioane de înregistrări vândute la nivel internaţional.



Discografie

Albume de studio în limba spaniolă
Enrique Iglesias (1995)
Vivir (1997)
Cosas del Amor (1998)
Quizás (2002)


Albume de studio în limba engleză
Enrique (1999)
Escape (2001)
7 (2003)
Insomniac (2007)


Albume de compilaţie
Remixes (1998)
Bailamos Greatest Hits (1999)
The Best Hits (1999)
Enrique Iglesias: 95/08 Exitos (2008)
Greatest Hits (2008)

Un comentariu:

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!