4 iun. 2011

Alexandru Arsinel

Autor Daliana











Vedeta a teatrului de revista, alaturi de Stela Popescu a format un cuplu artistic celebru atat in tara, cat si peste hotare.Si daca de mic visa sa ajunga actor, ruga ii este ascultata in 1958, cand este admis la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Prima reprezentatie pe scena de teatru si totodata debutul ca actor -student are loc la Teatrul Casandra.... Pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost rasplatiti, in anul 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revista. PREMIU CONFIDENTIAL 2008 PT. INTREAGA CARIERA. In prezent, este directorul Teatrului de revista "Constantin Tanase", din Bucuresti.
In luna februarie a anului 2004, a fost distins cu Ordinul "Meritul Cultural", in grad de Mare Ofiter.





Alexandru Arşinel (n. 4 iunie 1939, oraşul Dolhasca, judeţul Suceava) este un actor român de comedie.

Actorul Alexandru Arşinel s-a născut la 04 iunie 1939, in Dolhasca, judeţul Suceava. In realitate, data nasterii este 04 mai 1939.
Nu a reusit sa intre la Facultatea de Construcţii din Iaşi si după ce a facut o perioada figuraţie la Teatrul Naţional din oraş, s-a hotărât sa devina actor. In 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. In 1960 apărea la televiziune ca interpret de muzica uşoara, in ultimul an de studii la Institut a debutat in divertisment pe scena Teatrului Cassandra, intr-un spectacol realizat împreuna cu o formaţie de la conservatorul bucureştean. Debutul pe scena avea loc in 1961, cu piesa Centrul înaintaş a murit în zori de A. Cuzzani.
A fost repartizat la Teatrul din Tg.Mures si a jucat in spectacole ca Gâlcevile din Chioggia de Carlo Goldoni, A 12-a noapte de W.Shakespeare, Oceanu de Al.Steiu, Jocul de-a vacanţţa de Mihail Sebastian.
In 1966 s-a mutat la Bucuresti si din 1967 joaca la Teatrul de Revista Constantin Tanase. A dat viata la numeroase personaje, cum sunt Paraschiv din Groapa, un spectacol muzical de Eugen Barbu si Radu Serban, sau Cetateanul din Doctore sunt al dumneavoastra, muzical de Aurel Storin si Vasile Vasilache jr., Ok Melody, Dai un ban dar face, etc.
A regizat spectacolul Nevestele Vesele de la Teatrul Tănase, a jucat in spectacole de revista având-o ca partenera pe actriţa Stela Popescu. Printre aceste spectacole: Revista cu paiaţe de Mihai Maximilian, Deschis pentru renovare de Al.Mirodan, Se cauta o vedeta – spectacol de estrada, Vino sa ne vezi diseara de Petre Barbulescu, Nicuta... la Tanase de Nicuta Tanase si Marin Traian, Aventurile unei umbrele de Nell Cobar, Uite ca nu tac de Petre Barbulescu, Microfonul de la miezul noptii, Savoy, Savoy, Sonatul lunii de Saşa Georgescu si Puiu Călinescu, Bimbirica, o comedie muzicala de Aurel Storin, Boema, Artistii si Boema de M.Maximilian si V.Veselovski, Ah, femeile de M.Maximilian, etc. Pe scena Teatrului Naţional a jucat in rolul lui Prisapkim din Plosnita de V. Maiakovski.
A aparut in emisiuni de divertisment la radio si televiziune, are numeroase albume muzicale (Cantece de Craciun, Evergreen, Ce faci asta seara tu, O strangere de mână, Ole- cu melodii sud americane, Parfum de romanţa, La mulţi ani viata), precum si Momente Vesele cu Arşinel si Momente Vesele cu Stela si Arşinel.
In 1981 debuta pe marele ecran in filmul Ana si hoţul de Virgil Calotescu. A mai jucat in Ca-n filme, Anotimpul iubirii, In fiecare zi mi-e dor de tine, Flăcăul cu o singură bretea, Miss Litoral, A doua cădere a Constantinopolului.
Conduce Teatrul de Revista Constantin Tănase, este căsătorit din 1968 cu Marilena Arşinel si are 2 fii. 
arta





Maestrul Alexandru Arşinel a realizat dublaje de voce memorabile la următoarele desene animate:
Ursul Baloo în fimele: Cartea Junglei(Jungle Book) şi Cartea Junglei(Jungle Book 2)
Şeriful în filmul Maşini(Cars)
Micul John în Robin Hood(1973)
Maestrul Auguste Gusteau în filmul Ratatouille
Vedetă în teatrul de revistă şi la televiziune, el reiterează în film formula de succes practicată pe scenă.





Filmografie


Ana şi "hoţul" (1981)
Ca-n filme (1983)
Colierul de turcoaze (1985)
În fiecare zi mi-e dor de tine (1987)
Flăcăul cu o singură bretea (1990)
Miss Litoral (1990)
A doua cădere a Constantinopolului (1993)
Paradisul în direct (1994)
Razboiul Sexelor (2007 - 2008)
Regina (2009)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!