9 iul. 2011

Daniel Iordăchioaie






Daniel Iordăchioaie (n. 9 iulie 1968, Ştefăneşti, judeţul Argeş) este un cântăreţ, compozitor şi textier român.
Încă din copilărie primeşte o educaţie muzicală: de la cinci ani ia lecţii de chitară.
În perioada 1973-1980, urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Paşcani
În 1980 îşi face debutul în formaţia Gramofon.


În 1987, participă la Festivalul Naţional Mamaia şi tot în acelaşi an apare pe un disc split cu interpreta Denis Roman. Participă la diferite concursuri muzicale de la Sibiu, Piteşti, Costineşti, etc.
În 1987 reprezintă România la concursul Intertalent de la Praga. Tot la Praga, doi ani mai târziu, participă la concursul muzical „ORDA”
În 1989 participă la Festivalul Tineretului şi Studenţilor din Coreea de Nord. Tot în acelaşi an face mai multe turnee în Germania.
În 1992 participă la concursul „Serbările primăverii”. Începând din anul 1992 timp de un an participă în mai multe turnee din Finlanda, Suedia, Norvegia.


Din anul 1994 este angajat la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti unde a apărut în peste 10 premiere. Este momentul în care îi cunoaşte pe Adrian Enache şi Aurelian Temişan. Pentru Adrian Enache scrie chiar compoziţii muzicale. Semnează versuri pentru muzica lui Viorel Gavrilă, Elena Cîrstea, Mihai Vanica, Petre Geambaşu.


Prezintă mai multe emisiuni la TVR: -1996- „Album duminical”
-1997-2000- „Ba da ba nu”
-1998- „Seara porţilor deschise”, împreună cu Adrian Enache şi Aurelian Temişan
-1998- „Bucureştiul de altădată”
-1998- „Tip-top minitop”
-2000-2001- „Prietenii lui Piticot”


Repertoriu

Dumitru Lupu: „Între noi e o stea” „Mă-ntorc la tine mare albastră”
Ion Cristinoiu: „Dacă într-o zi mă vei iubi” „Frumoasa doamnă Angela”
Dan Iagnov: „Am fost actor”
Capriel Dedeian: "Doar pentru noi"
Temistocle Popa: ”Seară frumoasă de vară” „Românie”
Dani Constantin: ”E,E,E Iubire” „Crede în iubire” Daniel Iordăchioaie: „Moldovean Blues” „Protest” „Zile şi nopţi”, interpret Adrian Enache „O fetiţă ştrengăriţă” „Parfumul de şoapte”



Discografie

-1987- „Daniel” (vol 1)
-1989- „Daniel” (vol.2)
-1992- „Acel paradis pierdut”
-1996- „Moldovean blues”
-2009- „Best of Daniel Iordachioaie”

Daniel Iordachioaie debuteaza ca regizor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!