5 aug. 2011

Rodica Popescu Bitănescu

Rodica Popescu-Bitănescu - poza 15

caricaturi Cartoon Press - caricatura Rodica Popescu Bitanescu caricature caricatures1938: Rodica Popescu Bitănescu, actriţă româncă


Rodica Popescu Bitănescu este o actriţă română de teatru, care a jucat în numeroase comedii la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.
17-11-4
Actrita Teatrului National din Bucuresti s-a nascut pe 5 august 1938 in comuna Rasucesti, judetul Ilfov.
17-11-2
Extrem de energica si activa, varsta (72 ani) nu se vede absolut deloc pe chipul ei. 






Intotdeauna l-a avut alaturi pe sotul ei , juristul Mircea Bitanescu care, dupa cum declara actrita : “Cand vine vorba de prestatia mea pe scena, Mircea e sincer. Nu ma lauda decat atunci cand merit si imi face observatii care ma pun  pe ganduri si, sper eu, ma ajuta sa devin mai buna. Nu vreau sa fiu cunoscuta doar ca o actrita de comedie, ci ca o actrita profunda, care poate interpreta toata gama de roluri.”



Desi a interpretat numeroase roluri in film, nu a avut parte de roluri pe masura imensului sau talent actoricesc dar, in teatru si televiziune a stralucit, atat ca actrita, cat si, in ultima vreme ca dramaturg si regizor ( " Cinci femei de tranzitie ", " Inca-i bine"), piese ce se joaca cu casa inchisa de cativa ani.



Premiile obtinute in cariera sa : in 1995 - „Rendez-vous” de Tudor Muşatescu la Buzău, Vaslui şi Bucureşti 
1985 - „Aventură în banal” de Teodor Mazilu şi Dumitru Solomon si Distinctia primita in 2002 - Ordinul Naţional „Serviciul Credincios în grad de Cavaler” nu reusesc sa rasplateasca activitatea si creatia sa actoriceasca si rasul ei inegalabil, suficient sa te faca sa izbucnesti, tu insusi in ras.cinemarx.ro


Rodica Popescu-Bitănescu - poza 11


Filmografie

Ministerul comediei (1999)
Cu materialul clientului (1997)
Harababura (1990)
Coana Chiriţa (1986)
Aripi de zăpadă (1985)
Căsătorie cu repetiţie (1985)
Secretul lui Nemesis (1985)
Colierul de turcoaze (1985)
Sosesc păsările călătoare (1984)
Femeia din Ursa Mare (1982)
Am o idee (1981)
Dumbrava minunată (1980)
Premiul întîi (1979)
Iarba verde de acasă (1978)
Ciocolată cu alune (1978)
Eu, tu şi Ovidiu (1977)
Avocatul (1976) (TV)
Patima (1975)
Tăticul (1974) (TV)
Originea şi evolutia vehiculelor (1973)

Rodica Popescu-Bitănescu - poza 7


Rodica Popescu-Bitănescu - poza 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!