photo eb1b08bb.png

14 nov. 2011

Tineri si straluciti

Ilya  Zhitomirskiy 

Zhitomirskiy şi trei colegi de-ai lui de la New York University (NYU) au lansat proiectul reţelei de socializare Diaspora în aprilie 2010, propunându-şi să rivalizeze cu Facebook. Ei au organizat o strângere de fonduri şi au reuşit să colecteze peste 200.000 de dolari (145.000 de euro).

Reţeaua, aflată în prima fază de dezvoltare, este construită în jurul protejării intimităţii personale şi le oferă utilizatorilor posibilitatea să îşi controleze datele din mediul online şi modul în care acestea sunt disponibile contactelor acestora.

Faţă de Facebook, care centralizează şi stochează informaţiile utilizatorilor în propria sa reţea, Diaspora le permite utilizatorilor săi să îşi construiască profilul pe baza informaţiilor existente pe alte platforme online, cum ar fi Twitter sau Facebook.

Mark Zuckerberg a donat bani proiectului Diaspora

Într-un interviu pentru New York Times în 2010, cofondatorul Diaspora, Raphael Sofaer a oferit următoarea explicaţie pentru proiect: "În vieţile noastre reale, vorbim unii cu ceilalţi. Nu avem nevoie să ne dăm mesaje într-o reţea. Ceea ce Facebook oferă unui utilizator nu e greu de oferit. Jocurile, peretele, chatul nu sunt lucruri rare, tehnologia există deja".

Scopurile celor patru studenţi de la NYU privind reţeaua de socializare Diaspora au atras atenţia publicului. Chiar cofondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a donat bani proiectului.

"Cred că este cool ceea ce încearcă oamenii să facă", a declarat el în mai 2010. "Văd puţin din mine în ei. Este perspectiva lor despre cum lumea ar putea fi mai bună şi ei spun că ar trebui să o facă".


Mark Zuckerberg a lansat Facebook la 19 ani


Mark Zuckerberg (n. 14 mai 1984 în White Plains, New York, SUA) este co-fondatorul rețelei The Facebook, numită astăzi Facebook, în 2004.

Zuckerberg a fost născut în White Plains (New York),tatăl- medic stomatolog , mama- psiholog, și cele trei surori ale sale au crescut în Dobbs Ferry (New York). Zuckerberg provine dintr-o familie de evrei,cu toate acestea se referă la el însuși ca un ateu. Zuckerberg a studiat informatica la Universitatea Harvard. El a fondat Facebook în 2004. În 2006 a renunțat la studiile sale, fără a absolvi. Potrivit companiei Zuckerberg locuiește împreuna cu iubita lui, Priscila Chan într-o vilă în Palo Alto, California. Averea familiei Zukerberg,(`MUNTELE DE ZAHAR`din germanǎ: Zucker-zahǎr și Berg-munte), a fost estimată în luna septembrie 2010 de către revista de afaceri Forbes la aproximativ 6.9 miliarde de dolari SUA, în 2009 Mark a fost declarat cel mai tânăr self-made miliardar, în viața, din lume . Acest rang i-a fost luat, în septembrie 2010, de partenerul sǎu mai tânǎr cu opt zile, Dustin Moskovitz.


Linus Torvalds a creat Linux, un sistem de operare open-source la 22 ani

Linus Benedict Torvalds (n. 28 decembrie 1969, Helsinki, Finlanda) este un inginer software finlandez, care a început dezvoltarea nucleului sistemului de operare Linux, iar astăzi este coordonator la proiectul de dezvoltare al acestuia. Inspirat de sistemul de operare demonstrativ Minix creat de Andrew Tanenbaum, Linus a dorit să aibă propriul sistem UNIX pe PC-ul de acasă. Nucleul dezvoltat de el se află sub licența GNU General Public License.

Linus Torvalds s-a născut la Helsinki, Finlanda, fiul jurnaliștilor Anna și Nils Torvalds, vorbitori de limbă suedeză, și nepotul poetului Ole Torvalds. Numele de familie Torvalds a fost adoptat de bunicul lui Linus, poetul Ole Torvalds. Prenumele Linus a fost inspirat părinților de personalitatea savantului american Linus Pauling, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 1954 și cunoscut militant pentru dezarmare nucleară.
Leo Toerngvist, bunicul dinspre mamă, profesor de statistică la Universitatea din Helsinki a fost cel care i-a cumpărat un calculator și l-a încurajat să învețe să-l programeze. Astfel se face că la 12 ani Linus deja programa jocuri iar mai târziu a ales să studieze informatica la Universitatea Helsinki. A absolvit cursurile aceastei universități în 1996, obținând un masterat în informatică, cu teza intitulată Linux: un sistem de operare portabil.


Andrey Ternovskiy avea 17 ani când a făcut Chatroulette

ChatRoulette, o platformă de socializare online lansată în noiembrie anul trecut, a stârnit nenumărate controverse în lume, devenind populară peste noapte. Sistemul presupune întâlniri video aleatoare cu străini, pe chat. Ai nevoie doar de un calculator dotat cu microfon şi cameră video pentru a intra în contact cu necunoscuţi aflaţi în celălalt capăt al lumii, scrie The New York Times.

Site-ul are aproximativ 20.000 de utilizatori într-o noapte obişnuită şi generează conexiuni între două persoane alese la întâmplare dintre cele prezente pe site. Poţi avea şansa să cunoşti o persoană interesantă din alt colţ al planetei, dar şi ghinionul de a da peste tot felul de exhibiţionişti, voyeuristi sau cupluri care fac sex. ChatRoulette aminteşte de vechiul mIRC, cu excepţia faptului că sunt implicate imaginile video. Părinţii ar trebui să îşi ţină copiii departe de acest site. 

De la lansarea acestei platforme şi până de curând, rămăsese un mister cine era în spatele site-ului. Recent, creatorul ChatRoulette şi-a dezvăluit identitatea, explicând motivele pentru care a făcut chatul şi de ce a ales să stea până acum în umbră. Se numeşte Andrey Ternovskiy, este un licean de 17 ani din Moscova, pasionat de Internet şi dornic să comunice cât mai uşor cu prietenii şi cu necunoscuţii. 

"Nu eram sigur dacă trebuie să spun lumii cine sunt, în principal pentru că sunt minor. Acum, cred că este mai bine să îmi dezvălui identitatea", a spus adolescentul. 

Ternovskiy a explicat pentru NY Times cum i-a venit ideea ChatRoulette şi cum depăşeşte provocările tehnice ale unui astfel de site, dacă s-a gândit să pornească o afacere pe baza lui, dar şi ce părere are despre modul "nu tocmai dragut", după cum el însuşi a spus, în care unii oameni folosesc platforma.  

Iată ce poveste Ternovskiy: "Am creat acest proiect recent, pentru distracţie. Nu aveam nici un gând să scot profit de pe urma lui. Sunt adolescent, deci ştiu destul de bine ce vor cei de vârsta mea să găsească pe Internet. Îmi place, de exemplu, să vorbesc cu prietenii pe Skype, folosind microfonul şi webcamul. Dar până la urmă, ne-am plictisit să vorbim între noi. Prin urmare, m-am hotărât să creez un mic site pentru mine şi prietenii mei, unde să putem contacta alţi oameni, la întâmplare. 

Nu mi-a fost uşor să realizez asta, dar fac programare încă de când aveam 11 ani, mulţumită tatălui meu, care m-a iniţiat în tainele Internetului . Majoritatea cunoştinţelor mele le am de la el. 

Nu am făcut publicitate site-ului şi nici nu am postat nicăieri un anunţ despre apariţia lui, dar, cumva, oamenii au început să vorbească despre el. Şi aşa s-a răspândit zvonul. În felul acesta, numărul utilizatorilor a crescut de la 10 la 50, apoi de la 50 la 100 şi tot aşa. Am fost nevoit să rescriu partea de programare complet, pentru că programele şi calculatorul meu nu mai suportau atâţia useri. Nu mi-am închipuit că îmi va fi atât de greu să mă descurc cu numărul foarte mare de utilizatori. De fapt, aceasta a fost partea cea mai dificilă a proiectului. 

În momentul de faţă, ChatRoulette foloseşte şapte servere de mare viteză localizate în Frankfurt, Germania. Viteza de transfer a datelor este de şapte gigabiţi pe secundă. Folosesc diferite tehnici pentru a evita folosirea excesivă a benzii de Internet. Totuşi, facturile arată sume care pe mine, ca adolescent, mă şochează, dar nu sunt foarte îngrijorat. Mă bucur că oamenii sunt interesaţi de proiectul meu şi am primit oferte interesante care probabil vor ajuta ChatRoulette să supravietuieasca şi să se îmbunătăţească. 



Christopher Poole a fost 15 ani când a făcut 4chan, un chatboard care a fost numit "zero al culturii occidentale web."

Poole a devenit popular după ce a creat site-ul 4chan.org, care oferă internauţilor posibilitatea de a discuta despre desenele animate japoneze.

Christopher Poole, cunoscut pe Internet cu porecla MOOT, este fondatorul unei comunităţi online, unde internauţii pot discuta despre desenele animate japoneze şi despre show-uri de televiziune.

În prezent, site-ul atrage peste cinci milioane şi jumătate de vizitatori în fiecare lună. Tânărul a fost desemnat "Cea mai influentă persoană din lume" în urma unui sondaj online realizat de revista Time. Studentul a primit aproape 17 milioane de voturi şi a reuşit să-i devanseze pe Barack Obama, care este pe locul 37, pe premierul rus, Vladimir Putin, dar şi pe Papa Benedict al XVI-lea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!