25 ian. 2012

A murit actorul Emil Hosu

Emil Hossu a murit la Teatrul Nottara!

Actorul Emil Hossu a murit cu puţin timp în urmă în incinta Teatrului Nottara în timp ce făcea repetiţii.


Emil Hosuu trebuia sa susţină un spectacol cu 20 de minute în urmă, însă acesta a făcut stop cardio-respirator în timpul repetiţiilor. Un echipaj SMURD s-a prezentat la faţa locului şi au încercat să-l resusciteze, însă actorul a murit.


Medicii l-au găsit pe actor leşinat pe scena Teatrului Nottara. Acesta se afla în incinta teatrului împreună cu soţia sa, Catrinel Dumitrescu. Cei doi ar fi trebuit să joace, începând cu ora 19.00, în piesa "Aniversarea".

Emil Hossu (70 de ani) este actor la Teatrul Nottara din Bucureşti şi a jucat în numeroase filme, printre care "Toamna bobocilor", "Iarna bobocilor", Accident", "Cel mai iubit dintre pământeni" şi "Balanţa".



Emil Hossu (n. 24 noiembrie 1941, Ocna Sibiului - d. 25 ianuarie 2012, București) a fost un actor român.
Într-un interviu, Emil Hossu declara: Sunt maramureșean după mamă, sălăjean după tată, dar stau în București de foarte multă vreme.
După ce, ca urmare a Dictatului de la Viena, Transilvania de Nord a fost cedată Ungariei, familia Hossu s-a mutat la Cluj. Deoarece tatăl său era diplomat, pe 23 august 1945 toată familia a fost deportată într-un lagăr în Germania, unde a rămas timp de an și trei luni. După ce au scăpat din lagăr, părinții s-au întors în România. Casa, o fabrică de ață și mașina le fuseseră confiscate.
În 1948, pentru că fusese diplomat în perioada lui Ion Antonescu, tatăl lui Emil Hossu a fost trimis la muncă forțată la Canalul Dunăre-Marea Neagră, de unde a revenit după 6 luni. La numai 17 ani, Emil Hossu și-a pierdut tatăl, bolnav de cancer.
Pentru că nu avea „origine sănătoasă”, Emil Hossu a reușit să intre la ATF abia din a treia încercare.
Primele sale roluri retribuite au fost la teatrul radiofonic.
A fost actor la Teatrul Nottara, din București. A fost căsătorit cu actrița Catrinel Dumitrescu, de la același teatru.


Filmografie

Fetele Marinarului (2009)- Juan
Chiquititas (2007)
Une mère comme on n'en fait plus (1997)
Punctul zero (1996)
Straniul paradis (1995)
Cel mai iubit dintre pamânteni (1993)
Liceenii în alertă (1993)
Oglinda (1993)
Balanța (1992)
Harababura (1990)
Un Studio în căutarea unei vedete (1988)
Să-ți vorbesc despre mine (1987)
Cale liberă (1986)
Totul se plătește (1986)
Noi, cei din linia întâi (1985) - Soldatul Munteanu
Secretul lui Nemesis (1985) - Ziaristul Victor Mirea - zis Balaurul
Vara sentimentală (1985)
Eroii n-au vârstă (1984)
Secretul lui Bachus (1984) - Ziaristul Victor Mirea - zis Balaurul
Sosesc păsările călătoare (1984)
Convoiul (1981)
Iată femeia pe care o iubesc (1981)
Bună seara, Irina (1980)
La răscrucea marilor furtuni (1980)
Jachetele galbene (1979)
Avaria (1978)
Muntele alb (1978)
Totul pentru fotbal (1978)
Iarna bobocilor (1977) - Doctorul Ovidiu Ghiculescu
Pentru patrie (1977)- Ion Ciuca
Regăsirea (1977)
Accident (1976)
Toamna bobocilor (1975) - Doctorul Ovidiu Ghiculescu
Aventurile lui Babușcă (1973)
Decolarea (1971)
Cântecele mării (1970)
Simpaticul domn R (1969)
La datorie (1968)
Cerul începe la etajul III (1967)

2 comentarii:

  1. nu mi-a venit sa cred...
    era o persona de o deosebita decenta si un actor de exceptie...
    Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci...
    "...cu 10.
    Atunci ce cauţi aici?"
    Ştia ce!
    Acum...
    Siguranţa care trebuie să dăinuiască în interiorul tău...speranţă ce se pierde în ceaţă!

    RăspundețiȘtergere

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!