23 iun. 2011

Aaron Spelling

2006: Aaron Spelling, producător american de televiziune (n. 1923)


Locul naşterii: Dallas, Texas, SUA · Data naşterii: 22.04.1923 · Data decesului: 23.06.2006 · Locul decesului: Los Angeles, California · Ocupaţie: Producător, scenarist, actor, regizor · Constituţie: subţire · Culoarea părului: grizonat · Zodia: Taur · Etnie/rasă: albă · Liceul: Forest Avenue High School · Universitate: Southern Methodist University, U.S. Air Force · Religie: iudaică · Ţara natală: Polonia

Aaron Spelling este un tezaur al cinematografiei, fiind in acelasi timp producator, scenarist, descoperitor de tinere talente, regizor si actor.

Si-a inceput cariera fiind corespondent de razboi pentru Stars and Stripes, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. De la jurnalism a trecut la drama, fiind regizorul primei sale piese "Thorns in the Road", primind prestigiosul premiu Harvard pentru originalitate. Initierea in lumea hollywoodiana si-a facut-o ca actor in filme precum "Black Widow", "Wyoming Renegades", "Target Zero", inainte de a deveni producator pentru Four Star Television.

In 1960 creeaza si primul sau serial tv: "Johnny Ringo", concentrandu-si in continuare atentia asupra serialelor precum "The Lloyd Bridges Show", "Burke’s Law", "Daniel Boone", "The Smothers Brothers Show" si "The Mod Squad".
Un producator incredibil de energic, in 1970 produce filme precum: "The Love War", "The House That Would Not Die", "But I Don't Want to Get Married", "The Over-the-Hill Gang Rides Again" si "Wild Women". Lucreaza alaturi de Danny Thomas, Douglas Cramer si Leonard Goldberg. Desi este recunoscut pentru toate serialele pe care le-a produs, el a avut o contributie importanta si in drame sau filme politisite: "The Rookies" (1972-'76), "Starsky and Hutch" (1975-'79), "S.W.A.T." (1975-'77) si "Vegas" (1978-'81). Cel mai renumit insa este serialul drama "Family" (1976-'80), cu care a castigat cele trei nominalizari Emmy.

A devenit din ce in ce mai cunoscut prin seriale cu o priza foarte mare la public: "Hart to Hart" (1979-1984), "Fantasy Island" (1978-'84), "Love Boat" (1977-1986), "Charlie's Angels" (1976-'81), "Hotel", "Dynasty" (1981-'89). Criticii de film din acea perioada au observat ca multe din serialele sale reflectau viata din America.

Cele mai renumite seriale le produce dupa 1990. Filme precum "Beverly Hills, 90210" (1990-2000), care o are ca actrita pe fata lui, Tori, si un alt succes al lui este "Melrose Place" (1992-99). In acelasi timp castiga premii Emmy pentru filmul "Day One" (CBS, 1989), un film de trei ore despre cladirea bombei atomice, si "And the Band Played On" (1993), un film cu si despre SIDA. Pentru el "7th Heaven" a fost serialul care i-a adus cele mai multe satisfactii. Spelling are in spate o intreaga lista de succese. Timp de patru decenii a oferit lumii divertisment de calitate si filme de suflet.

Despre viata sa privata se poate spune ca mai are o sora, Becky, si trei frati: Sam, Max si Daniel. Are o fiica, Victoria Davey, si un fiu, Randall Gene. A fost casatorit cu Candy Spelling si mai apoi cu Carolyn Jones.
Pe lista sa de premii sunt trecute premiul BAFTA pentru televiziune in 1999, premiul Emmy pentru filmul "And The Band Played On" 1993 – 1994, un alt Emmy pentru "Day One" 1988 – 1989, Globul de Aur pentru serialul "Dynasty" 1983 si "Burke's Law" in 1964.


Filme cu Aaron Spelling

Sunset Beach (1997) - Vincent Duke (2 episodes, 1998)
Beverly Hills 90210 (1990) - Executive in Limo (1 episode, 1995)
"Burke's Law" (1963) - Harry Penn (1 episode, 1963)
The Spirit of St. Louis / Sponsorul din St. Loius (1957) - Mr. Fearless
Gunsmoke (1955) - Weed Pindle (1 episode, 1956)
Kismet (1955) - Beggar
Mad at the World (1955) - Willie Hanson
Target Zero (1955) - Pfc. Strangler
Alaska Seas (1954) - The Knifer
Black Widow (1954) - Mr. Oliver
Studio 57 (1954) - Docker / ... (2 episodes, 1956-1957)
The Bamboo Prison (1954) - Skinny
The Lone Wolf (1954) - Loran Dane (1 episode)
Three Young Texans (1954) - Catur
Wyoming Renegades (1954) - Petie Carver
Vicki (1953) - Harry Williams

Filmografie - producător

Split Decision (2006)
Bounty Hunters (2005)
Crazy (2005)
Hitched (2005)
Wanted (2005)
Silver Lake (2004)
Hotel (2003)
The Law and Mr. Lee (2003)
Home of the Brave (2002)
Stop at Nothing (2001)
Satan's School for Girls (2000)
Odd Jobs (1997)
A Season in Purgatory (1996)
Pier 66 (1996)





Aaron Spelling and Carolyn Jones Photo
Aaron Spelling and Carolyn Jones ( prima sotie )




Aaron Spelling Dies at 83 | Aaron Spelling
Aaron Spelling (center) with the cast of Beverly Hills, 90210 (from left: Jason Priestley, Tori Spelling, Shannen Doherty and Luke Perry) in 1992

Aaron Spelling Dies at 83| Aaron Spelling
Randy, Tori, Aaron and Candy Spelling in August 2001











Vila lui Aaron Spelling este cea mai scumpa casa din lume! S-a vandut pentru 150 de milioane de dolari!








Cea mai scumpa casa din lumea este vila lui Aaaron Spelling, numita The Manor, care s-a vandut zilele trecute pentru fabuloasa suma de 150 de milioane de dolari. Cine credeti ca a cumparat-o? O fata de doar 22 de ani.

Casa celebrului producator de seriale tv Aaron Spelling s-a vandut zilele trecute, dupa mai bine de doi ani de cand figureaza pe lista proprietatilor imobiliare din Los Angeles scoase spre vanzare.

Mama lui Tori Spelling, Candy Spelling, a cerut nu mai putin de 150 de milioane de dolari pentru aceasta locuinta si nu a lasat deloc din pret.

In cele din urma, The Manor a fost cumparata de Petra Ecclestone, fiica boss-ului de la Formula 1, Petra permitandu-si acest rasfat in ciuda varstei de doar 22 de ani.

The Manor este cea mai mare locuinta din Statele Unite, are 123 de camere si o suprafata de 56.500 de metri patrati. The Manor se intinde pe un teren de sase hectare, care valoreaza singur aproape 10 milioane de dolari.

The Manor are un dormitor care poarta numele Printului Charles( intrucat acesta a dormit o noapte acolo), are o scara interioara dubla similara cu cea din filmul “Gone With The Wind”, o librarie uriasa in care au fost depozitate scenariile serialelor lui Aaron Spelling, iar in parcare pot intra lejer 100 de masini.
Sursa

Un comentariu:

  1. cat mai traiesc o sa mai trec pe aici, Dumnezeu mi te-a scos in cale;;;;;

    RăspundețiȘtergere

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!