8 iul. 2011

Zephi Alşec

1992 - A murit actorul Zephi Alşec ("Pistruiatul", "Toate pînzele sus", "Duminică în familie", "Actorul şi sălbaticii") (n.22.02.1923).


Zephi Alşec (n. 22 februarie 1923, Bucureşti - d. 8 iulie 1992, Ploieşti) a fost un actor român de origine evreiască. A fost unul dintre fondatorii Teatrului Municipal din Ploieşti.


A absolvit Institutul de Teatru si Film in 1948 si a fost repartizat la Teatrul de Stat din Ploieşti, al cărui director era Toma Caragiu, a fost printre primii actori ai acestui teatru si a rămas pentru totdeauna in acest oraş. 

A debutat pe marele ecran in perioada studenţiei, cu rolul lui Ianot din filmul Furtul de la Arizona (1945), regizat de Mircea Botez. De-a lungul carierei sale a fost distribuit in peste 20 de filme, in 1978 a jucat in filmele germane Severino si Im Staub der Sterne.

S-a căsătorit la Ploieşti cu Ivette, fiica medicului echipei de fotbal locale numita Concordia, doctorul Emanuel Leopold si are o fiică, Henriette Alşec. A făcut parte din comunitatea evreiască din Ploieşti.  

Filmografie:

1987 A doua varianta
1987 Duminica in familie 
1982 Iancu Jianu, zapciul 
1981 Iancu Jianu, haiducul
1979 Roşcovanul 
1978 Severino 
1978 Im Staub der Sterne 
1978 September 
1977 Agentul straniu 
1976 Nemuritorii 
1976 Casa de la miezul nopţii
1976 Zile fierbinti
1976 Toate pânzele sus
1975 Actorul si salbaticii 
1975 Cu o singură mână 
1975 Mastodontul 
1975 Orasul vazut de sus
1975 Patima 
1973 Sfanta Tereza si diavolii
1973 Pistruiatul (serial TV) 
1973 Proprietarii 
1973 Departe de Tipperary
1972 Conspiratia
1972 Aventuri la Marea Neagra
1971 Puterea si adevarul
1966 Fantomele se grabesc
1965 Calea Victoriei sau cheia visurilor
1964 Cartierul veseliei
1945 Furtul de la Arizona


De ce ne place Zephi Alşec?

Semăna cu actorul american Telly Savalas. 


2 comentarii:

  1. Nu vreau sa fiu rea, dar cunosc perioada despre care vorbesti. Insa ca orice valoare, se descopera dupa moarte. Aici era poreclit Zephi Altesec:)
    Soarta a facut, sa cunosc treburile "dinlauntru".
    Despre morti numai de bine. Nu ma supar daca publici, ca si asa se spune ca sint rea. Bine ca nu am de gind sa traiesc 100 de ani, ca sa-i stresez pe toti. O seara frumoasa, Odorica
    P.S. Eu sint ploiesteanca revolutionara:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti adorabil de curajoasa. Te sarut,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!