14 nov. 2011

Geo Saizescu



Geo Saizescu (n. 14 noiembrie 1932, com. Prisăceaua, județul Mehedinți) este un regizor, scenarist și actor român.


Geo Saizescu are mai multe calitati: este decan fondator al Universitatii Hyperion, profesor al Facultatii de Arte din cadrul aceleiasi institutii de invatamant, regizor, scenarist, actor recunoscut international, iar de aproape zece ani si Presedintele fondator al Festivalului International de Teatru si Film Studentesc HYPERION.



Filmografie (regizor)

Doi vecini (1958)
Un surâs în plină vară (1963)
Dragoste la zero grade (1964) (în colaborare cu Cezar Grigoriu)
La porțile pământului (1965)
Balul de sâmbătă seara (1967)
Astă seară dansăm în familie (1972)
Păcală (1974)
Eu, tu și Ovidiu (1977)
Șantaj (1980)
Grăbește-te încet (1981)
Secretul lui Bachus (1983)
Sosesc păsările călătoare (1984)
Secretul lui Nemesis (1986)
Harababura (1990)
Călătorie de neuitat (1994) (serial TV)
Păcală se întoarce (2006)


Filmografie (scenarist)

Doi vecini (1958)
Astă seară dansăm în familie (1972, în colaborare cu Ion Băieșu)
Păcală (1974, în colaborare cu Dumitru Radu Popescu)
Eu, tu și Ovidiu (1977, în colaborare cu Alexandru Struțeanu și Beno Meiorovici)
Șantaj (1980, în colaborare cu Rodica Ojog Brașoveanu și Mihai Opriș)
Harababura (1990, în colaborare cu Ion Băieșu)
Păcală se întoarce (2006)


Filmografie (actor)

S-a furat o bombă (1961) (r. Ion Popescu-Gopo)
Partea ta de vină (1963)
Astă seară dansăm în familie (1972) - Bizarul
Păcală (1974)
Eu, tu și Ovidiu (1977)
Lumina palidă a durerii (1979) (r. Iulian Mihu)
Șantaj (1980)
Saltimbancii (1981)
Grăbește-te încet (1981)
Am o idee (1981)
Buletin de București (1982) (r. Virgil Calotescu)
Pe malul stâng al Dunării albastre (1983) (r. Malvina Urșianu)
Fram (Serial TV) (1983)
Căruța cu mere (1983)
Secretul lui Bachus (1983) - poetul Ieronim Stâncă
Sosesc păsările călătoare (1984)
Căsătorie cu repetiție (1985)
Figuranții (1987)
Harababura (1990)
Milionari de weekend (2004) - Saizman


Geo Saizescu, in Uniunea Scriitorilor. Regizorul mai croieste un film, o carte si o piesa de teatru




Regizorul Geo Saizescu si producatorul Alexandru Iclozan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!