25 apr. 2012

Vasile Niţulescu

Vasile Niţulescu

Vasile Nițulescu (n. 25 aprilie 1925, București - d. 11 februarie 1991, București) a fost un actor român. Desfășoară o prestigioasă activitate teatrală (Teatrul Mic). În film, ca și în teatru, compune personaje stranii, adesea maladive, care își asumă și rol de rezoneuri ai tramei.


Studii

Institutul de teatru, București (1952)


Filmografie

1958 - Viața nu iartă (r. Manole Marcus, Iulian Mihu)
1960 - Setea (r. Mircea Drăgan); Soldați fără uniformă (r. Francisc Munteanu)
1961 - Poveste sentimentală (r. Iulian Mihu)
1971 - Printre colinele verzi (r. Nicolae Breban)
1972 - Sfânta Tereza și diavolii (r. Francisc Munteanu)
1973 - Chemarea aurului (r. Sergiu Nicolaescu, Wolfgang Staudte); Dincoio de nisipuri (r. Radu Gabrea)
1974 - Cireșarii (r. Andrei Blaier) - serial TV; Filip cel bun (r. Dan Pita); Tatăl risipitor (r. Adrian Petringenaru); Un comisar acuză (r. Sergiu Nicolaescu)
1975 - Tănase Scatiu (r. Dan Pița); Toamna bobocilor(r. Mircea Moldovan)
1976 - Toate pânzele sus (r. Mircea Mureșan) - serial TV; Ultima noapte a singurătății (r. Virgil Calotescu)
1977 - Buzduganul cu trei peceți (r. Constantin Vaeni); Doctorul Poenaru (r. Dinu Tănase); Iarba verde de acasă (r. Stere Gulea); Iarna bobocilor (r. Mircea Moldovan); Profetul, aurul și ardelenii (r. Dan Pița)
1979 - Clipa (r. Gheorghe Vitanidis); Falansterul (r. Savel Stiopul)
1980 - Burebista (r. Gheorghe Vitanidis); Porțile dimineții (r. Radu Gurău)
1981 - Întoarce-te și mai privește o dată (r. Dinu Tănase)
1982 - Concurs (r. Dan Pița)
1983 - Întoarcerea din iad (r. Nicolae Mărgineanu); Dreptate în lanțuri (r. Dan Pița); Misterele Bucureștilor (r. Doru Năstase); Singur de cart (r. Tudor Mărăscu)
1984 - Încrederea (r. Tudor Mărăscu); Emisia continuă (r. Dinu Tănase); Masca de argint (r. Gheorghe Vitanidis); Moara lui Călifar (r. Șerban Marinescu)
1985 - Cantonul părăsit (r. Adrian Istrătescu-Lener); Punct și de la capăt (r. Alexa Visarion);
Atkins (serial RDG)
1986 - Căutătorii de aur (r. Alecu Croitoru)
1987 - Noiembrie, ultimul bal (r. Dan Pița)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!