6 iul. 2011

Jean Mihail (Jean Mihailovici), regizor român de film

Fișier:JeanMihail.jpg

1896: Jean Mihail (Jean Mihailovici), regizor român de film (d. 1963)
Jean Mihail (numele inițial a fost Jean Mihailovici) (n. 5 iulie 1896, com. Hălăucești, județul Iași — d. 12 martie 1963, București) a fost un regizor de film român.

Filmografie (regizor)

Păcat (1924)
Manasse (1925)
Cererea în căsătorie (1926)
Lia (1927)
Povara (1928)
Viața unui oraș (1929)
Televiziune - Ce va fi mâine (1930)
Aur (1931)
Prima dragoste (1932)
Trenul fantomă (1933)
România (1934)
CFR - o simfonie a muncii (1938)
Rapsodia rustică (1945)
De vorbă cu frații plugari (1945)
Poporul român în lupta pentru democrație (1946)
La clacă (1946)
În permisie (1946)
Cu fruntea-n soare (APACA) (1948)
Orașul nu doarme niciodată (1949)
Bulevardul 'Fluieră Vântu' (1950)
Aniversarea lui Pușkin (1950)
Brigada lui Ionuț (1954)
Râpa dracului (1957)




Trenul fantoma(1933)

Fragment din filmul ´´Trenul fantoma´´,regizat de Jean Mihail si Ludovic Lazar,cu Tony Bulandra,Gheorghe Storin,Dida Solomon Callimachi,Lisette Verea,Marcel Enescu,Stroe Atanasiu,Teodor Paunescu.




Scurtmetraj - Pacat



Filmografie (scenarist)

Păcat (1924)
Prima dragoste (1932)
Cărți publicate

„Filmul românesc de altădată” (Ed. Meridiane, București, 1963)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Clic pe avatar!

Album: Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 17 items (1969 items total)
Views: 2211

Album: Northern Renaissance

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (1316 items total)
Views: 1851

Album: Mannerism

Date: 11.10.2009
Size: 11 items (951 items total)
Views: 1364

Album: Baroque

Date: 09.10.2009
Size: 46 items (3251 items total)
Views: 2418

Album: Rococo

Date: 11.10.2009
Size: 12 items (1401 items total)
Views: 1354

Album: Neoclassicism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (1173 items total)
Views: 2189

Album: Romanticism

Date: 11.10.2009
Size: 42 items (2788 items total)
Views: 1991

Album: Hudson River School

Date: 11.10.2009
Size: 21 items (2137 items total)
Views: 1563

Album: Academic Art

Date: 11.10.2009
Size: 72 items (2409 items total)
Views: 2914

Album: Pre-Raphaelite Brotherhood

Date: 09.10.2009
Size: 17 items (949 items total)
Views: 1752

Album: Victorian Classicism

Date: 09.10.2009
Size: 18 items (1135 items total)
Views: 1637

Album: Orientalism

Date: 09.10.2009
Size: 21 items (622 items total)
Views: 1749

Album: Realism

Date: 11.10.2009
Size: 84 items (5353 items total)
Views: 2107

Album: Barbizon School

Date: 09.10.2009
Size: 11 items (868 items total)
Views: 1370

Album: Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 80 items (9945 items total)
Views: 3024

Album: Post-Impressionism

Date: 11.10.2009
Size: 20 items (3320 items total)
Views: 2250

Album: Symbolism

Date: 11.10.2009
Size: 10 items (1002 items total)
Views: 1799

Album: Aestheticism

Date: 09.10.2009
Size: 3 items (320 items total)
Views: 1411

Album: Tonalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (454 items total)
Views: 2031

Album: Western Art

Date: 09.10.2009
Size: 10 items (728 items total)
Views: 1203

Album: Naturalism

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (876 items total)
Views: 1456

Album: Ashcan School

Date: 09.10.2009
Size: 5 items (611 items total)
Views: 750

Album: Expressionism

Date: 11.10.2009
Size: 13 items (2689 items total)
Views: 1080

Album: Art Nouveau

Date: 09.10.2009
Size: 12 items (2365 items total)
Views: 1211

Album: Fauvism

Date: 06.12.2009
Size: 3 items (218 items total)
Views: 505

Album: Cubism

Date: 17.12.2009
Size: 6 items (1018 items total)
Views: 458

Album: Futurism

Date: 28.01.2010
Size: 1 item (164 items total)
Views: 248

Album: Abstract Art

Date: 29.01.2010
Size: 1 item (159 items total)
Views: 260

Album: Surrealism

Date: 02.02.2010
Size: 1 item (228 items total)
Views: 119

Album: Abstract Expressionism

Date: 04.01.2010
Size: 2 items (138 items total)
Views: 471

Va multumesc pentru vizita!